Dementievriendelijk

Rotterdam
Datum: 27-05-2024

Voor bezoekers met dementie en hun dierbaren organiseert het museum een dementievriendelijke rondleiding. Tijdens de rondleiding maak je kennis met verschillende stukken uit de collectie aan de hand van het thema’s: voedsel en dieren.

Eten
Alle dieren eten! Wij ook! Net als de dieren die we ontmoeten tijdens de rondleiding, eten wij ook van alles en niet altijd hetzelfde. Soms worden dieren ook zelf gegeten, ook door ons. Omdat we bij elk collectiestuk rustig de tijd nemen en van collectiestuk naar een toegankelijk verhaal gaan, is de opbouw van de rondleiding prettig en ontspannen. Er is ruimte voor eigen inbreng en de rondleider weet met de juiste tools de deelnemers te betrekken bij het museum.

Rondleiding
Samen met een getrainde rondleider verken je het museum, worden verhalen gedeeld en herinneringen opgehaald aan de hand van (voel)objecten. Na de rondleiding nemen we plaats in de Hoboken Salon om na te praten en te reflecteren op wat tijdens de rondleiding aan bod is gekomen. Dit doen wij onder het genot van een kop koffie of thee en een iets lekkers.

Google Maps

Adres

Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015AA Rotterdam

Uitjes in de buurt

Amsterdam
Ticket vanaf € 21,00
Heineken ExperienceHeineken Experience
Amsterdam
Ticket vanaf € 65,00
Hortus BotanicusHortus Botanicus
Amstelveen
Bieden vanaf € 1,00
Cobra MuseumCobra Museum
Leeuwarden
VerzetsmuseumVerzetsmuseum
Amsterdam
VerzetsmuseumVerzetsmuseum

Reviews van Dementievriendelijk

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.