Bierreclamemuseum

Breda

Hou je van bier maar vindt je ook alles rondom bier interessant, dan moet je dit museum echt eens gezien hebben. Alle oude bierreclames vanaf het begin van de vorige eeuw tot en met 1960. Het museum bestaat uit verschillende verdiepingen, een café en biertuin vol met brouwerijnostalgie.

Bijzondere bierreclame collectie
De geschiedenis van de bierreclame-uitingen wordt op unieke wijze aan je tentoongesteld. Er is een bijzondere verzameling emaillen reclameborden te zien. Alleen dit zijn er al meer dan 1000 en daarmee is dit de grootste collectie in ieder geval van Nederland, maar waarschijnlijk van Europa.

Verder zijn er prachtige affiches, toogkasten, brouwerijmachines, duwkarren, en een oude vrachtwagen die voor het vervoer van het heerlijke vocht moest zorgen. Natuurlijk ontbreken ook de oude glazen, viltjes, etiketten, neons, lampen en asbakken niet. Bovendien is er een antieke toog ingericht zoals het er vroeger in het café heeft uit gezien: een prachtig bewerkte bierpomp met oude draaikranen, reclamebeeldjes, oude droog/lekbak en kwispedoren.

Biertje?
Er is gelegenheid om in het ouderwets café-interieur een pintje (of iets anders) te drinken. Er zijn ongeveer 35 verschillende bieren te proeven: van bekende en minder bekende brouwerijen uit verschillende landen. Wanneer de temperatuur buiten aangenaam is, kan men ook in de nostalgische biertuin een pintje pakken: ook in dit gedeelte van het museum is van alles te zien...

Google Maps

Adres

Bierreclamemuseum
Haagweg 375
4813 XC Breda

Uitjes in de buurt

Reviews van Bierreclamemuseum

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.