Archeon

Alphen aan den Rijn

Archeon biedt je een prehistorisch-, Romeins- en middeleeuws dagje uit. In het archeologische themapark tref je 43 exacte reconstructies aan van gebouwen, boerderijen en hutten, die zijn herbouwd aan de hand van archeologische opgravingen en vondsten. De reconstructies van Archeon worden bewoond door Archeotolken. Zij laten de geschiedenis op een wel zeer authentieke wijze herleven.

Doe de Prehistorie!
De oudste nederzetting van Archeon is het kamp van de jager-verzamelaars uit de midden steentijd. Hier zie je hoe de jagers woonden en kun je ervaren hoe het is om in de prehistorie te jagen in een boomstamkano. Maal zelf graan, laat zien hoe sterk je bent met het steentrekken of maak een eigen armbandje van vlas.

Beleef de Romeinse Tijd!
De Romeinse periode komt tot leven in de stad Trajectum ad Rhenum met indrukwekkende openbare gebouwen als de Romeinse Herberg, het badhuis, de tempel, de pottenbakkerswoning en de Arena. Geniet van een Romeinse massage, maak een Romeinse sierspeld en doe mee met Romeinse spelen.

Ervaar de Middeleeuwen!
In Gravendam staan 15 middeleeuwse huizen die een authentiek beeld geven van een typisch middeleeuws stadje in het westen van Nederland in 1350. Dagelijks zijn er vele ambachtslieden aan het werk, zoals de bakker, de schrijnwerker en de smid.

Activiteiten
Dagelijks zijn er rondleidingen en wisselende demonstraties van onder andere de schaapherder, de valkenier en viking rechtspraak. In het gehele park zijn volop activiteiten zoals fibula’s maken, vlot varen, kalligraferen, boogschieten, schminken, vilt maken, boomstamkanovaren, exerceren en zwaardlopen. Rond de speeltuin liggen tevens gezellige picknickplaatsen en er zijn diverse dieren. Aan het einde van de middag is er een Romeinse offerceremonie voor de tempel. Na deze ceremonie kun je in de Arena kijken naar het gladiatorengevecht, het hoogtepunt van de dag.

De spijspot
Doe mee met de feestmaaltijd "De Spijspot" met gratis hoofdgerecht (Spare-ribs of kip met oerbrood en kruydenboter) voor alle bezoeker ouder dan 11 jaar. In de Romeinse herberg en het Middeleeuws klooster vindt je sfeervolle restaurants met tijd-eigen gerechten en dranken.

Voor kinderen: het Archeonpaspoort
Kinderen kunnen met het Archeonpaspoort zelf de geschiedenis van Nederland ontdekken door middel van weetjes, puzzels en vragen. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin waar ook een broodje kan worden gegeten op één van de gezellige picknickplaatsen.

Kaartjes met korting voor Archeon

TicketVeiling.nl
Doe een bod bij TicketVeiling.nl en probeer de beste prijs te krijgen. Let goed op de voorwaarden en bijkomende kosten.
Bieden vanaf € 1,00
Google Maps

Adres

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn

Uitjes in de buurt

Reviews van Archeon

5 November 2012

Ik ben al een paar keer bij Archeon geweest. Het leukste is toch als je een rondleiding neemt. Dan wordt je echt meegenomen in de historie, wat je normaal gesproken niet doet als je vrijblijvend door het park loopt. Erg leuk en de kinderen zaten ademloos te luisteren. Je gaat ook leuke dingen doen zoals speerwerpen. De medewekers van Archeon maken er dan ook een bijzonder spektakel van.

Anoniem

26 July 2015

Een verrassend leuke ervaring voor zowel jong als oud. Overal wordt door de authentiek geklede medewerkers uitleg gegeven over de leefgewoontes en werkwijzes uit die tijd. En er zijn talrijke activiteiten waar kinderen aan me kunnen doen. Prima dagje uit. Alleen is droog weer wel een vereiste.

John

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.