Zoutmuseum Delden

Delden
Langestraat 30
7491 AG Delden
Het Zoutmuseum Delden bevindt zich in het hart van Twente, vlakbij de plaats waar in 1886 zout in de Nederlandse bodem werd ontdekt. Zout is een kostbare bodemschat. In het Zoutmuseum ontdekt u de waardevolle betekenis van zout voor de mens, niet alleen in vroeger tijden maar ook in onze hedendaagse maatschappij.

De kern van het museum is de basisexpositie op de eerste verdieping. Hier worden verschillende facetten van het zout belicht zoals:

Het ontstaan van de zoutlagen
De ontdekking van zout in de Twentse bodem
De zoutwinning vroeger en nu op verschillende plaatsen in de wereld
De toepassingen van zout
Zout en chemie
Zout en leven
De symboliek van zout
Zout en milieu
Zout en cultuur

De bezoeker wordt d.m.v. tekst, beeld, animatiefilmpjes, maquettes van een werkende zoutfabriek en een gradeerwerk, speurtochtjes en spelletjes in aanraking gebracht met de veelzijdigheid van zout. In de computerruimte kan men de kennis die is opgedaan, toetsen.

In het museum bevindt zich een grote collectie zoutvaatjes. Tot de verzameling die meer dan 2000 exemplaren bevat, behoren niet alleen fraaie, maar ook zeer ludieke zoutvaatjes. De collectie is voortdurend aan verandering onderhevig. Op de begane grond is ook de videoruimte waar doorlopend korte films getoond worden die iets over zout vertellen.

Daarnaast wordt in regelmatig wisselende exposities een bepaald zoutthema uitvoerig belicht.

Bezoek de website >>

    Reviews van Zoutmuseum Delden

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.