Bestel kaartjes

Verzetsmuseum Amsterdam

Amsterdam
Verzetsmuseum Amsterdam
Plantage Kerklaan 61
1018 CX Amsterdam

Toen Nederland in 1940 werd bezet door Nazi-Duitsland. Kreeg vrijwel iedere Nederlander te maken met de gevolgen van de bezetting. Steeds ingrijpender werden de keuzes en dilemma's waar de bevolking voor kwam te staan.

Vormen van verzet
De door het Historisch Nieuwsblad bekroonde vaste tentoonstelling gaat over het Nederlandse verzet tegen de bezetting door nazi-Duitsland van 1940 tot 1945.

Alle vormen van verzet komen aan de orde: stakingen, vervalsing, hulp aan onderduikers, ondergrondse kranten, ontsnappingslijnen, gewapend verzet en spionage. Een decor van nagebouwde straten en wandvullende kleurenfoto's roept de sfeer op van de oorlogsjaren.

Het museum vertelt de geschiedenis van mensen in oorlogstijd. Je ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke én het alledaagse.

Onderdrukking en verzet
Authentieke voorwerpen, documenten, foto's, video- en geluidsmateriaal geven een tastbaar beeld van het verzet in Nederland tijdens de Duitse bezetting. De bezoeker maakt een wandeling door het Nederland van voor, tijdens en net na de oorlog.

Te zien is hoe de sfeer gedurende de bezetting steeds grimmiger wordt. Onderdrukking en verzet worden daarentegen steeds merkbaarder. Hulp aan onderduikers, de illegale pers en het vervalsen van papieren wordt een dagtaak voor een kleine minderheid van de Nederlandse bevolking.

De nadruk in de tentoonstelling ligt op de dilemma’s waarmee mensen in bezettingstijd werden geconfronteerd. In hoeverre moest men zich aanpassen en durfde men zich te verzetten? Dilemma’s en motieven worden met persoonlijke voorbeelden geïllustreerd.

Bezoek de website >>

Fotos van 2e wereldoorlog
Binnenkant mueseum
Foto's aan de muur
Gangen in het museum

  Kaartjes met korting voor Verzetsmuseum Amsterdam

  Tripper
  Ga voor een van de beste deals bij Tripper.nl en ontvang direct ticket per e-mail.
  Ticket vanaf € 8,00 per persoon

  Reviews van Verzetsmuseum Amsterdam

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt