Tentoonstelling

Poederoijen
Waterlinie

Poederoijen
Datum: Van 25-03-2022 t/m 01-01-2023

Zweven op een schommel in de golven en een stortbui op de zolder van Slot Loevestein, zijn slechts twee verrassende elementen die ervoor zorgen dat je de nieuwe tentoonstelling ‘Denkend aan water’ niet alleen gezien, maar vooral ervaren moet hebben. Slot Loevestein heeft in 2022 een nieuwe tentoonstelling ‘Denkend aan water…’ In deze tentoonstelling zie je letterlijk wat de stand van water is.

Wat betekent water voor Loevestein, voor de regio en voor Nederland? Nieuwe ontwikkelingen en historische gebeurtenissen gecombineerd met een verrassend ontwerp vormen een expositie waarin je het water kunt ervaren, zien, horen, voelen en proeven. Surrealistisch en magisch. Maar ook confronterend, want hoe voelt het als eeuwenoud erfgoed onder de golven verdwijnt, bij een stijgende zeespiegel?. Water als vriend en vijand. Water speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in het bestaan van Slot Loevestein.

Zo is de strategische plek tussen de Maas en de Waal de reden waarom Ridder Dirc Loef het slot in de veertiende eeuw bouwde. In de tijd dat het slot een staatsgevangenis was, bood water een natuurlijke muur om gevangenen binnen te houden. En toen Loevestein onderdeel werd van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinies hield water de vijand juist buiten. 

Bezoek de website >>

  Reviews van Tentoonstelling

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden