Stedelijk Museum Vianen

Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen
Het museum werpt zich ook op voor lokale en regionale kunstenaars en biedt hen geregeld een platform. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek kan worden bereikt. Bovendien worden in de bovenzaal - een voormalige 17e eeuwse schuilkerk - regelmatig kleinkunstbijeenkomsten gehouden, veelal gelieerd aan lopende exposities.

Historie van Vianen
Het Stedelijk Museum Vianen heeft niet de beschikking over een eigen collectie. Die is in het bezit van de gemeente. Daarmee is in nauwe samenwerking een semi-permanente tentoonstelling ingericht over de rijke historie van Vianen. In een benedenzaal krijgt de bezoeker op een moderne wijze en in chronologische volgorde een goed beeld van het ontstaan, de opkomst en de ontwikkeling van Vianen.

Educatie
In samenwerking met de basisscholen zijn er regelmatig educatieve projecten, waarbij de leerlingen met speciaal ontwikkelde lespakketten op een speelse manier historisch besef wordt bijgebracht.

Kleinkunst
De bovenzaal (de 17e eeuwse schuilkerk) leent zich uitstekend voor bijeenkomsten. Met enige regelmaat vinden er concerten plaats en zijn er presentaties en lezingen. Deze zaal (voor maximaal 50 personen) is tevens te huur voor andere (bedrijfs)doeleinden.

Museumtuin
In de museumtuin kunt u van het voorjaar tot en met de herfst genieten van exposities van beelden en sculpturen. Dankzij de beschutte ligging wordt deze tuin ook geregeld ingezet bij openingen en partijen.

Museumwinkel
In de museumwinkel kunt u kiezen uit diverse cadeauartikelen; van boeken en brochures over de rijke historie van Vianen tot verzilverde lepeltjes met de afbeelding van de Lekpoort en vingerhoedjes, voorzien van het wapen van Vianen.

Bezoek de website >>

    Reviews van Stedelijk Museum Vianen

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.