Stadsboerderij het Wevershuisje

Almelo
Museum het Wevershuisje
Kerkengang 5
7607 BR Almelo

Midden in het centrum van Almelo, bij de Grote Kerk, vind je een stadsboerderij uit begin 1700. Een karakteristiek oud huis met vakwerkmuren, wand- en plafondschilderingen. In deze stadsboerderij is Museum het Wevershuisje gevestigd.

Tentoonstellingen
In het museum kun je de permanente tentoonstelling van "van vlas tot linnen" bezichtigen, met onder andere een 300 jaar oud weefgetouw, spinnewielen, verschillende textiel werkvormen en oude gereedschappen.

Demonstraties
Met enige regelmaat worden er demonstraties gegeven van oude ambachten zoals weven, spinnen, kantklossen en zijde schilderen. Op afspraak worden er ook kinderfeesten georganiseerd, waarbij de kinderen naast de rondleiding in het museum ook actief bezig kunnen zijn met bijvoorbeeld rugtassen maken en beschilderen, sierpotten maken en windcarillion maken.

Wandelen
Museum het Wevershuisje organiseert ook stadswandelingen door Almelo. Onder begeleiding van erkende gidsen kunnen op afspraak groepen mensen, al wandelend langs de historische straten en gebouwen, het verleden van Almelo "beleven". Naar wens kan zo'n wandeling gecombineerd worden met de rondleiding in het museum en/of een workshop van oude ambachten.

Bezoek de website >>

Google Maps
Stadsboerderij
Man aan het spinnen
Weefgetouw

  Reviews van Stadsboerderij het Wevershuisje

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden