Speelgoedmuseum Deventer

Deventer
Speelgoedmuseum Deventer
Brink 47
7411 BV Deventer

Kom gluren door de raampjes van bijzondere poppenhuizen en kijk wat er allemaal te ontdekken valt. Van designpoppenhuis tot poppenwoning met bedstee en poepdoos. Te zien zijn poppenhuizen, miniatuurwinkeltjes, een carrousel en een speelaltaar uit de periode van 1850 tot nu.

Pop voor en pop na
Deze zaal vertelt bijzondere verhalen van poppen en hun voormalige eigenaressen en laat ook de rol van de pop door de jaren heen zien. Een fraai voorbeeld is de Franse pop van J.N. Steiner, klokkenmaker, die een pop met opwindtechnieken bedacht. Zij kon tegelijkertijd lopen, praten en met haar armen bewegen.

Spelen met je ogen
Ben jij wel eens bedrogen door je eigen ogen? Optisch speelgoed werkt onder invloed van licht waardoor niet alles is wat het lijkt. De toverlantaarn en stereoscoop zijn de voorlopers van het dia-apparaat, de film en de televisie. Caleidoscopen roepen met hun bewegende, kleurige figuren verwondering op. Test het zelf maar eens uit!

Werk in uitvoering
Hier zie je een modelspoorbaan in opbouw. Het wordt een zaal vol treintjes die rijden door een gevarieerd landschap met bruggen, bergen en stationnetjes. Er zijn rijdende treinen te zien. Aan het landschap wordt nog hard gewerkt. Filmbeelden en bijzondere treinen en stations van grote merken als Märklin en Fleischmann maken het beeld compleet.

Wie gaat er mee van A naar B?
Op speelse wijze staan hier de vele mogelijkheden van vervoer over land, ter zee en door de lucht opgesteld. Van paard met wagen tot zeppelins en raketten in een maanlandschap. Herinneringen aan je eigen jeugd komen boven bij het zien van de Schuco autootjes, Dinky Toys en Matchbox. Speel het spel en je krijgt inzicht in de werking van diverse mechanieken.

Speelkwartier
Gezellig bordspelletjes spelen, bij de toverlantaarn naar sprookjes kijken of lachen om de gekke capriolen van het mechanisch speelgoed bij demonstraties? Het gebeurt allemaal in de zaal Speelkwartier, waar je in schoolvakanties ook vaak kunt knutselen of bouwen met Lego en ander constructiemateriaal.

Bezoek de website >>

Google Maps
Speelgoedmuseum

  Reviews van Speelgoedmuseum Deventer

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt