SCHUNCK*

Heerlen
SCHUNCK*
Bongerd 18
6411 JM Heerlen

Kwaliteit en afwisseling kenmerken het collectiebeleid en het tentoonstellingsprogramma. Er wordt aandacht besteed aan uiteenlopende disciplines, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, installaties, vormgeving en nieuwe media. In zowel solopresentaties, als thematische tentoonstellingen worden eigenzinnige visies op de hedendaagse kunst gepresenteerd. SCHUNCK* streeft ernaar circa 10 tentoonstelling per jaar samen te stellen.

Collectie
Sinds de jaren vijftig verzamelt de Gemeente Heerlen moderne Nederlandse schilderkunst. De opbouw van de collectie ging van start met aankopen van CoBra schilders en gelijkgezinden. Ook schilderijen van Amsterdamse Limburgers zoals Jef Diederen, Ger Lataster en Lei Molin werden in een vroeg stadium aangekocht. De hedendaagse aankopen tonen, naast werk van belangrijke Nederlandse schilders zoals Marlene Dumas, Rob Scholte, Toon Verhoef, Jacques van der Heyden en Rob van Koningsbruggen, ook jong talent waaronder Charlotte Schleiffert, Robert Zandvliet, Gé-Karel van der Sterren en Natasja Kensmil.

Aankopen
In de jaren 1994 en 1995 kocht de SCHUNCK* een belangrijk deel van de artistieke nalatenschap van de schilder en graficus Aad de Haas (1920 Rotterdam – Schaesberg 1972) aan. Deze deelcollectie omvat in totaal ruim 200 werken (schilderijen, tekeningen, monotypes en grafiek) en geeft een boeiend verslag van "Aad de Haas" zijn visie op maatschappelijke ontwikkelingen rondom de thema's religie, erotiek en macht.

Bezoek de website >>

  Reviews van SCHUNCK*

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden