Nederlands Wijnmuseum Arnhem

Arnhem
Nederlands Wijnmuseum Arnhem
Velperweg 23
6824 BC Arnhem

In het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem, gevestigd in oude wijnkelders, is de geest van wijn merkbaar, levend als de wijn, sprankelend zelfs. Een rondgang in het museum geeft je inzicht in de wijncultuur, de wijnstok, de wijngaard en de wijnoogst, het kneuzen en persen van de wijndruiven enz. De samenhang van wijn met vanouds daarmee verwante zaken, zoals het maken van fusten, flessen, glazen en kurken, wordt aanschouwelijk getoond. Leuk is de unieke verzameling van meer dan 750 kurkentrekkers.

Voor diegene, die nog verder willen snuffelen in de wereld van wijn is een uitgebreid documentatiecentrum ingericht waar je onder genot van een goed glas wijn literatuur en een video kan zien.

Het museum toont alles dat verband houdt met het maken en drinken van de wijn. In een authentieke omgeving van oude keldernissen wordt alles over de wijnstok, de diverse bodemstructuren, het wijnproces (van oogsten tot bottelen, etiketteren, kurken en capsuleren) getoond. Er wordt ook aandacht besteed aan kuiperswerkzaamheden, het maken van glazen en flessen en de diverse wijnbroederschappen. Ook de vele wijnstreken, de wijnhistorie en het distilleren van wijn komen aan bod. Alles wordt met behulp van een duidelijke tekst toegelicht en met bijna levensechte poppen en diverse wijn attributen gevisualiseerd.

Exposities
Het museum houdt regelmatig wisselende exposities over diverse wijnonderwerpen zoals op dit moment wijn met een glimlach.

Bezoek de website >>

Google Maps
Wijnvat
Wijnmuseum
Bezoekers
In het museum

  Reviews van Nederlands Wijnmuseum Arnhem

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden