Museum Het Prinsenhof

Delft
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
Aan de hand van een collectie 17de eeuwse kunst en kunstnijverheid kun je de typisch Hollandse stad Delft in de Gouden Eeuw ontdekken. In Museum Het Prinsenhof zet je de eerste reis door het rijke verleden van de stad Delft en ervaart de veelzijdigheid van de Delftse geschiedenis. Van Vermeer tot Delfts Blauw en van Willem van Oranje tot Calvé pindakaas.

Willem van Oranje
Ruim vier eeuwen geleden liep Willem van Oranje zelf rond in de kloostergebouwen waar nu Het Prinsenhof gevestigd is. Vanuit Delft gaf hij leiding aan de opstand tegen de Spanjaarden. De geschiedenis wordt hier letterlijk tastbaar bij de kogelgaten in de muur. Deze zijn in 1584 ontstaan toen Balthasar Gerards Willem van Oranje vermoordde door neer te schieten met een radslotpistool.

Delft in de Gouden Eeuw
Neem een kijkje achter de deur bij 17de eeuwse burgers en maak kennis met Delftenaren die geschiedenis hebben geschreven en krijg een indruk van het bestuur, de rechtspraak en de beveiliging van de stad. Onderwerpen als het Delftse Lucasgilde, de voorwerpen van welgestelden, baanbrekende ontdekkingen door onder andere Athonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot komen aanbod.

Delfts aardewerk
Met de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602 begon de geregelde aanvoer van Chinees exportporselein naar de Nederlanden. De Europese keramiekproductie bestond indertijd uit rood aardewerk, steengoed en majolica. Het Delfts aardewerk komt voort uit een ander type aardewerk, namelijk het majolica. Museum Het Prinsenhof heeft een uitgebreide collectie sier- en gebruiksaardewerk. De ontwikkeling van het kleurrijke majolica naar het bekende Delfts blauwe aardewerk is aan de hand hiervan goed te zien.

Bezoek de website >>

  Reviews van Museum Het Prinsenhof

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden