Museum Heerenveen

Heerenveen
Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen
Museum Heerenveen vertelt het verhaal van de rijke heren van het veen en de armoede onder de veenarbeiders, van de vorstelijke allure van Oranjewoud, van sporthelden als Abe Lenstra en Heerenveense bedrijven als Batavus en Koninklijke Smilde.

Museum Heerenveen
Museum Heerenveen is verrassend veelzijdig: een boeiende vaste presentatie met de grootste stadsmaquette van Nederland, steeds wisselende tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten, hedendaagse beeldende kunst in de kunstruimte, een beeldentuin en een museumwinkel ingericht als 19de-eeuwse apotheek.

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum
Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum is onderdeel van Museum Willem van Haren. Het museum geeft een beeld van het leven en werk van Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919): dominee, vrijdenker, socialist, anarchist en antimilitarist, maar voor alles strijder tegen maatschappelijk onrecht.

Kinderfeestjes
Het museum verzorgt ook kinderfeestjes. In de oude apotheek van Ponne en Roemer kun je je eigen pillen draaien en je apothekersdiploma halen. Op de zolder van pake hoor je het verhaal van de gruwelijke moord te Knollenburg en maak je je eigen smartlap. Voor schoolgroepen heeft het museum kijkwijzers en museumlessen

Bezoek de website >>

  Reviews van Museum Heerenveen

  21 mei 2015

  Een top museum over Heerenveen en de omgeving.

  Hijlkje  Bakker
  Hijlkje Bakker
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.