Museum Heerenveen

Heerenveen
Museum Heerenveen
Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen

Museum Heerenveen vertelt het verhaal van de rijke heren van het veen en de armoede onder de veenarbeiders, van de vorstelijke allure van Oranjewoud, van sporthelden als Abe Lenstra en Heerenveense bedrijven als Batavus en Koninklijke Smilde.

Museum Heerenveen
Museum Heerenveen is verrassend veelzijdig: een boeiende vaste presentatie met de grootste stadsmaquette van Nederland, steeds wisselende tentoonstellingen en andere publieksactiviteiten, hedendaagse beeldende kunst in de kunstruimte, een beeldentuin en een museumwinkel ingericht als 19de-eeuwse apotheek.

Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum
Het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum is onderdeel van Museum Willem van Haren. Het museum geeft een beeld van het leven en werk van Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919): dominee, vrijdenker, socialist, anarchist en antimilitarist, maar voor alles strijder tegen maatschappelijk onrecht.

Kinderfeestjes
Het museum verzorgt ook kinderfeestjes. In de oude apotheek van Ponne en Roemer kun je je eigen pillen draaien en je apothekersdiploma halen. Op de zolder van pake hoor je het verhaal van de gruwelijke moord te Knollenburg en maak je je eigen smartlap. Voor schoolgroepen heeft het museum kijkwijzers en museumlessen

Bezoek de website >>

Google Maps
Heerenveen museum

  Reviews van Museum Heerenveen

  21 May 2015

  Een top museum over Heerenveen en de omgeving.

  Hijlkje B
  Hijlkje B

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden