Museum Boerhaave

Leiden
Museum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden

Als nationale schatkamer van het wetenschappelijk bedrijf toont het museum ruim 400 jaar kennisvermeerdering. In precies 24 zalen over twee verdiepingen zijn er de ontwikkelingen in de diverse wetenschappen te volgen. De nadruk ligt op de bijdragen uit Nederland.

De 16de eeuw
Die geschiedenis begint halverwege de 16de eeuw. Uit die tijd dateren dan ook de vroegste voorwerpen die in het museum te zien zijn, waaronder als niet te missen hoogtepunt het oudste herbarium ter wereld.

De 17de eeuw
Uit de gouden 17de eeuw komen het reuzenkwadrant van Willem Blaeu, microscopen van Antoni van Leeuwenhoek en klokken van Christiaan Huygens, zijn planetarium en zijn telescoop.

De 18de eeuw
De 18de eeuw is schitterend aanwezig met de kabinetten – de natuurkundige demonstratielaboratoria – van de professoren ’s Gravesande en Van Musschenbroek.

De 19de eeuw
Van de enorme hoeveelheid voorwerpen uit de 19de eeuw noemen we hier slechts de fysiotherapeutische toestellen van dokter Zander en de anatomische modellen van papier-maché.

De 20ste eeuw
De 20ste eeuw was een tweede gouden periode in de vaderlandse wetenschapsbeoefening. Nederlandse onderzoekers wonnen de ene Nobelprijs na de andere: van Van ’t Hoff, Lorentz, Zeeman, Van der Waals, Kamerlingh Onnes en Willem Einthoven zijn in het museum tal van attributen te vinden.

Bezoek de website >>

Google Maps
Museum
Boerhaave
Historische kunst
Plafond schildering

  Reviews van Museum Boerhaave

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden