Museum Belvédère

Heerenveen
Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen

Museum Belvédère is het tehuis geworden van de collectie en de visie van misschien wel de meest eigenzinnige en avontuurlijke verzamelaar die ons land kent.

Collectie
Nog altijd vormen Friese schilders de harde kern van de collectie, maar de ooit voorzichtig uitgezette lijnen naar verwanten van elders, qua onderwerp of stijl, vormen inmiddels een complex en kaleidoscopisch patroon. Die indruk wordt versterkt door de onorthodoxe wijze waarop de werken worden geëxposeerd. Soms is het alsof de schilders via hun werk hevig met elkaar aan het discussiëren zijn, en dan ineens, vanuit een ander standpunt bekeken, is het alsof zij zich verenigen in een polyfone samenzang.

De ruime, open viersprongen die de huiselijke Kabinetten met elkaar verbinden brengen je als bezoeker het besef bij dat één enkele rondgang beslist niet voldoende is om alle ervaringen te ondergaan.

Stijl-kabinet
In de vaste collectie bevindt zich werk van onder anderen Jan Mankes, Sjoerd de Vries, Robert Zandvliet, Jean Brusselmans en Roger Raveel. Heel bijzonder is het Stijl-kabinet, met meubels en kunstwerken van Kurt Schwitters, Vilmos Huszar, Theo van Doesburg en de gebroeders Rinsema.

Vanuit het museumrestaurant heeft u een prachtig uitzicht op het Landgoed Oranjewoud. De omgeving van het museum biedt volop gelegenheid om te wandelen.

Bezoek de website >>

Tentoonstelling
Zwanen
Kunst
Schilderij binnen aan de muur

  Reviews van Museum Belvédère

  7 February 2011

  Ik was laatst een dagje erop uit in museum Belvédère. Dit is echt een aanrader. Mijn favoriet kunstwerk was 'de nacht, de weg, de groene bergen' van Hans Landsaat. Ik hoop dat jullie dit museum ook eens een keer proberen. Groeten Leon.

  Leon
  Leon

  Schrijf een review!

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden