Mauritshuis

Den Haag
Korte Vijverberg 8
2513 AB Den Haag
Het Mauritshuis ligt naast het Binnenhof aan de Hofvijver. Het is een zeventiende-eeuws stadspaleis met een unieke Koninklijke schilderijencollectie die één van de oudste is in Nederland. De intieme museumzalen tonen topstukken van Hollandse schilders als Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen, Vlaamse schilders als Rubens, Brueghel, Memling en Duitse schilders als Holbein en Cranach.

Audiotoer
Een bezoek aan het harmonieuze museum is een prima dagje uit voor u en uw gezelschap. Met een audiotour (beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Japans) krijgt u tekst en uitleg over de meeste topstukken. Voor kinderen is er een speciale audiotour.

Bezoek de website >>

  Reviews van Mauritshuis

  28 september 2012

  Het Mauritshuis heeft voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw. Er hangen ook enkele werken uit de 18e eeuw. Het kleine museum heeft een wereldberoemde verzameling van vele bekende schilders die in het Mauritshuis goed tot hun recht komen. De architectuur van het gebouw is ook prachtig. Het gebouw ligt vlak bij het binnenhof en is goed te bereiken.

  Primus
  Primus
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.