Kijk & Luistermuseum

Bennekom
Kijk & Luistermuseum
Kerkstraat 1
6721 VA Bennekom

In het museum zijn twee collecties ondergebracht. De ene collectie bestaat uit mechanische muziekinstrumenten uit de vorige eeuw zoals speeldozen, zingende vogels, bewegende en muziekmakende figuren als bijvoorbeeld een goochelaar en een banjospeler, straatpiano's en pijporgels waaronder een origineel Wilhelm Bruder cylinderorgel uit 1860.

Onder de (café)speeldozen bevindt zich een zeldzame Amabile Harmonium, waarvan er nog maar drie bestaand ter wereld.

Cultuurhistorische voorwerpen
De andere collectie bestaat uit cultuurhistorische voorwerpen van de Veluwe. Naast een groot aantal streekeigen mutsen daterend van voor of rond 1900, boeren- en burgerklederdracht en heel veel zogenaamd lijfgoed zijn veel objecten thematisch ondergebracht in levensechte taferelen.

In het museum zijn bijvoorbeeld een compleet ingericht manufacturenwinkeltje uit 1868, een kruidenierswinkel daterend van begin twintigste eeuw, een schoolklas anno 1920 en een boerendeel met een zogenaamd reupelstal nagebouwd.

Wisseltentoonstellingen
Er vinden meerdere malen per jaar wisseltentoonstellingen plaats. Tijdens rondleidingen wordt uitleg gegeven en worden mechanische muziekinstrumenten gedemonstreerd en bespeeld.

Bezoek de website >>

Banjospeler
Kast

  Reviews van Kijk & Luistermuseum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden