Grootsch&Meesleepend

Haarzuilens
Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455RR Haarzuilens
Datum: Van 19-09-2022 t/m 19-03-2023

Adel op De Haar

Ontdek alles over de buitengewone levens, tradities en privileges waar wij ons, in de tegenwoordige tijd, haast niets meer bij voor kunnen stellen.

Is het de huwelijkspolitiek, hun vooroudergekte, de bevoorrechte positie of misschien wel dit allemaal dat ervoor zorgde dat er door de adel groots en meeslepend geleefd werd. Hoewel de meeste adellijke families tegenwoordig niet meer kunnen leven van het grondbezit en er in Nederland tegenwoordig gewoon belasting betaald wordt, was dit eeuwenlang heel anders. Vriendjespolitiek, rijk trouwen, fenomenaal feesten en het strooien met je familiewapen, de adel hield er niet alleen bijzondere privileges op na, maar leefde in alles Grootsch & Meeslepend.

Ook hier, op De Haar, werd uitbundig gevierd, draaide het om indruk maken op familie en belangrijke invloedrijke personen en werd er groots geleefd. De familie van Zuylen van Nijevelt was een belangrijke naam in de internationale en nationale politiek. En de baron en barones leidden een veel flamboyanter leven dan toen in Nederland de gewoonte was.

Ontdek tijdens een bezoek vanaf 20 september hoe de adel op De Haar leefde, wat het betekende om van adel te zijn, welke privileges, maar ook verplichtingen erbij de adel hoorde, toen en nu.

Exclusieve rondleiding: In Dienst van De Adel

Nadat je op eigen gelegenheid de tentoonstelling Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar hebt bezocht kun je, samen met een gids, kamers in het kasteel bezoeken die normaal niet open zijn voor bezoekers. Je ontdekt alles van het leven als personeel op De Haar.

De rondleiding is een aanvulling op de tentoonstelling Grootsch & Meesleepend: Adel op De Haar. Tickets voor de tentoonstelling inclusief rondleiding kunt u bestellen via www.kasteeldehaar.nl. Dagelijks zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de exclusieve rondleiding.

Voor de exclusieve rondleiding In Dienst van de Adel geldt een toeslag van €5,00. Voor de tentoonstelling hoeven geen aparte tickets gekocht te worden. Een ticket voor een kasteelbezoek geeft ook toegang tot de tentoonstelling.

Bezoek de website >>

    Reviews van Grootsch&Meesleepend

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden