Expositie "Lichtwesen"

Maastricht
Artichoque Art vof
Brusselsestraat 51
6211PB Maastricht

Jürgen Reichert werd geboren in 1969 in Eschweiler en woont en werkt tegenwoordig in Aken (Duitland). De kunstenaar volgde eerst een opleiding elektrotechniek aan de FH Aachen waarna hij in 1998 zijn diploma productontwerper aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM) behaalde.

 

Zijn Lichtwesen zijn gemaakt van siliconen, textiel en pigment. Ieder wezen is uniek omdat er geen gebruik wordt gemaakt van mallen. De structuren zijn afgekeken van de natuur. De ontwerpen berusten echter geheel op zijn eigen fantasie. Als een soort wetenschapper geef Jürgen ze ook Latijnse namen waarbij ze allen behoren tot de familie der Lichtwesen. De objecten zijn laagje voor laagje, bolletje voor bolletje opgebouwd, in een door de kunstenaar zelf ontwikkelde techniek.

De Lichtwesen bewijzen dat ook licht een materiaal is, tastbaar gemaakt door de kunstenaar. De objecten lijken net levende organismen die ieder moment in beweging kunnen komen zoals bloemen die wuiven in de wind of anemonen die bewegen in de zeestroming. “Met zo’n Lichtwezen in huis heb je er een huisgenoot bij. Pas als je ze een schemerig plekje geeft, zullen ze hun volle schoonheid prijsgeven.”

Bezoek de website >>

Google Maps
Reichert
Reichert
Lichtwesen | J├╝rgen Reichert

  Reviews van Expositie "Lichtwesen"

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden