Nationaal luchtvaart-Themapark Aviodrome

Lelystad
Pelikaanweg 50
8218 PG Lelystad
Het themapark omvat naast een grote binnenexpositie (zo'n 6000 m²) een sensationeel grootbeeld filmtheater waar luchtvaartfilms worden vertoond, uitgebreide horeca- en congresfaciliteiten, een museumshop, een restaurant en een groot en dynamisch openluchtmuseum.

In het openluchtmuseum zijn antieke vliegtuigen en historische luchtvaartgebouwen te zien, zoals een echte verkeerstoren die afkomstig is van Schiphol, een nagebouwde Britse hangaar uit 1944 waarin klassiekers uit de luchtvaart zijn gestald en een exacte replica van het Stationsgebouw van Schiphol uit 1928, waar de bezoekers de romantiek van de luchtvaart uit de jaren twintig en dertig kunnen proeven. Ook een grote flightsimulator, met ruimte voor 20 ‘passagiers’, is in het buitenmuseum te vinden en voor bezoekers onbeperkt toegankelijk.

Terug in de tijd
In de reusachtige binnenexpositie wordt het publiek op een unieke manier teruggebracht in de tijd. Na onder andere kennis gemaakt te hebben met de eerste vliegende wezens uit de prehistorie, komt men aan bij de eerste vliegers uit de geschiedenis. Vanaf daar kan een eeuw luchtvaart gezien en beleefd worden. Bezoekers maken op een interactieve wijze mee wat er in de luchtvaartgeschiedenis is gebeurd.

Superleuk voor kinderen
Voor leerzame en leuke proeven op het gebied van luchtvaarttechniek, kunnen kinderen zich helemaal uitleven in het vlieglaboratorium. Op een interactieve manier wordt kinderen en volwassenen hier iets bijgebracht over de techniek van het vliegen. In de buitenexpositie bevindt zich een waar kinderparadijs; de Antonov-2, een Russisch passagiersvliegtuig dat bekend werd als de grootste eenmotorige tweedekker uit de geschiedenis. Kinderen kunnen dit toestel van binnen verkennen en zich er eens een echte piloot voelen.

Bezoek de website >>

  Reviews van Nationaal luchtvaart-Themapark Aviodrome

  29 mei 2016

  Geweldig om weer terug te gaan in de tijd en dat met alle medewerkers van het bedrijf. Een perfecte rondleiding gehad en het geheugen weer opgefrist hoe nu eigenlijk de luchtvaart is ontstaan en hoe het heden ten dage eruit ziet. Een aanrader voor iedereen die bij het zien van vliegtuigen elke keer weer verbijsterd is hoe het allemaal in de lucht blijft en wat er allemaal bij komt kijken. Veel plezier alvast.

  Ron  Simons
  Ron Simons
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.