Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt

Groot-Ammers

Dankzij het succescolle broedprogramma van de Vogelbescherming gaat het gelukkig zo goed met de ooievaar, dat deze weer op eigen benen kan staan. Daarom is het accent van het Ooievaarsdorp verlegd naar een Streekcentrum met een veel bredere functie. Genieten van de prachtige natuur van Alblasserwaard en Vijfheerenlanden staat daarbij centraal evenals de rijke historie van het gebied.

Streekcentrum
In het Streekcentrum is van alles te zien en te beleven. Er is een tentoonstelling van karakteristieke boerderijen en erven. Bijenteelt en bijenkasten (van de Bijenclub Gorichem en omgeving), tal van vogelsoorten, een kijkhut over de vogelplas, grienden, een knuppelpad door het rietmoeras en nog veel meer...

Groepen
Voor groepen bestaat de mogelijkheid om het Streekcentrum te ontdekken onder leiding van een gids, een streekbewoner die je enthousiast zal vertellen over alle wetenswaardigheden van de streek en haar prachtige natuur. Dit samen met een kopje koffie of thee en een stuk appeltaart.

Activiteiten
Voor wie op een prettige manier wil kennismaken met zoveel mogelijke aspecten van het gebied, zijn er aantrekkelijke arrangementen samengesteld. Met voor elk wat wils, zoals de Ooievaarsdagtochten, waarin fietsroutes, rondleidingen en een tocht met paard en wagen, worden afgewisseld met een heerlijke lunch.

Kinderen
Ook voor de kinderen is er een leuke speurtocht en een boerenspeeltuin. Voor scholen zijn speciale natuur educatieve activiteiten waarbij de natuur van dichtbij wordt bekeken.

Google Maps

Adres

Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers

Uitjes in de buurt

Reviews van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.