OERRR Watersafari

Nieuwkoop
Natuurmonumenten
Dorpsstraat 116
2421 BC Nieuwkoop

Op woensdagmiddag varen de boswachters van Natuurmonumenten uit, de Nieuwkoopse Plassen op. Tijdens de Watersafari van OERRR leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en gaan zij op zoek naar de dieren die in en rondom de Nieuwkoopse Plassen leven.

Speuren

Neem je verrekijker mee en speur naar vogels, zoals de buizerd en de aalscholver. Gewapend met een schepnet speur je de sloten af op zoek naar waterdiertjes. Bekijk ze met een zoekkaart en onder een loupepotje of vergrootglas.

Eiland

Tijdens de tocht meren de boswachters van Natuurmonumenten ook aan bij de Geitenkamp, een onbewoond eiland midden op de Nieuwkoopse Plassen. Ga op zoek naar Villa Kiekendief, beklim de vogeltoren en loop over de vlonders dwars door dit prachtige moerasgebied.

Praktische informatie

 • Voor deze activiteit geldt: minimaal 1 volwassen begeleider per 4 kinderen
 • Je mag deze activiteit boeken als kinderfeestje.
 • Kinderen zonder zwemdiploma zijn verplicht om op de boot een zwemvest te dragen. Geef dit bij voorkeur tijdens je boeking aan ons door.
 • We varen met een open fluisterboot. Neem regenkleding mee als er neerslag wordt verwacht. In de maanden mei en juni is het verstandig een anti-muggenmiddel mee te nemen. Is het buiten warm weer? Neem dan zwemkleding mee!
 • Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.
 • We verzamelen bij Restaurant Tijsterman in Nieuwkoop aan de Dorpsstraat 116. In de buurt is voldoende parkeergelegenheid.
 • Bij (zeer) gevaarlijk weer kan Natuurmonumenten besluiten om de vaartocht te annuleren. U wordt hierover uitsluitend per e-mail geïnformeerd. Controleer voor aanvang van de tocht dus altijd uw e-mailinbox.
 • Het last-minute telefoonnummer is vanaf één uur voor aanvang van deze activiteit bereikbaar. Voor die tijd heeft het geen zin om dit nummer te bellen.
 • Voor algemene vragen kunt u op werkdagen telefonisch contact opnemen met onze afdeling Ledenservice via (033) 479 71 11.
 • De boot is geschikt voor mensen met een rolstoel. Mensen die hiervan gebruik willen maken worden verzocht hun ticket via de Ledenservice te kopen. De Ledenservice is bereikbaar via (033) 479 71 11 (tijdens kantooruren)

Bezoek de website >>

Google Maps
OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassen

  Reviews van OERRR Watersafari

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden