De kluis van SuperSint

Venlo
Datum: 18-11-2023 t/m 05-12-2023

Van 18 november tot en met 5 december 2023 help je in het Limburgs Museum via een speurtocht vol activiteiten de kluis van SuperSint te kraken. In de doe-tentoonstelling De kluis van SuperSint leren kinderen én (groot)ouders spelenderwijs over Sint Nicolaas. Zo oefen je taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als Sinterklaas, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen. Klim op de daken, help met de pakjes en kraak de kluis.

Speciaal voor oudere kinderen en ‘grote mensen’ bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daarin maak je kennis met de oorsprong van de oude legendes en tradities rondom het Sinterklaasfeest. Je ontdekt waarom we het Sinterklaasfeest vieren zoals we dat nu doen. Waarom krijg je bijvoorbeeld strooigoed in je schoen? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken?

Met De kluis van SuperSint vangt het Limburgs Museum het wegvallen van de razend populaire doe-expo Het avontuur van SuperSint op, die onlangs verloren ging bij een brand.

Google Maps

Adres

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911BX Venlo

Uitjes in de buurt

Reviews van De kluis van SuperSint

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.