We sluiten de linies

Nederland
Waterlinie

Nederland

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies. Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet. Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld. 8D podcast Geheim Water.

In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld. Laat je meevoeren en geniet van de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies tijdens We Sluiten de Linies in de Vesting Woudrichem.

Verhalen en uitleg.

Het Viswijvenkoor zingt bij Brasserie Zus tijdens We Sluiten de Linies. Gidsen van de vestingstad staan op verschillende locaties langs de verlichte route. Bij de molen vertelt de molenaar meer over zijn werk en de molen. Waterschap Rivierenland sluit de Loevestijnsepoort. Hier is ook een expert aanwezig van het waterschap om vragen te beantwoorden. Een verhalenverteller staat buiten de waterpoort. Op de buitenmuur van de Waterpoort wordt een film over de Hollandse Waterlinies geprojecteerd. Een expert van Waterschap Rivierenland staat bij de Westbeer.

Bezoek de website >>

  Reviews van We sluiten de linies

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden