We sluiten de Linies

Gooisemeren
Fort C (Muizenfort)
Vestingplein 1
1398 VE Gooisemeren
Datum: 15-10-2022

Lichtroutes langs waterwerken, verhalenvertellers en forten van de Hollandse Waterlinies. Verscholen in het landschap liggen de Hollandse Waterlinies. Decennialang beschermden deze het westen van Nederland. In tijden van oorlog konden grote stukken land onder water worden gezet. Dit unieke wapen van Nederland wordt in de avonduren door verhalenvertellers en lichtprojecties in de schijnwerpers gezet. Voor we sluiten de Linies slaan de vijf waterschappen en Rijkswaterstaat hun handen ineen en wordt het verhaal achter de werking van de waterwerken verteld. 8D podcast Geheim Water.

In opmaat naar het event We sluiten de Linies is de 8D-audiopodcastserie ’Geheim Water’ gelanceerd. Een tiendelige serie waarin het boeiende en urgente verhaal van de waterschappen en hun waterwerken in het verleden, heden en toekomst van de Hollandse Waterlinies wordt verteld. Kom naar de Vesting Muiden tijdens We Sluiten de Linies. Dompel jezelf onder in de lichtprojecties, de verhalen over het water, de waterwerken, forten en het landschap in de Hollandse Waterlinies.

Verhalen en uitleg.

Op de gevel van Fort C kun je een projectie van film over de Hollandse Waterlinies bekijken. In het fort vind je een tentoonstelling over de waterlinie. Bovenop het fort kun je samen met een verhalenverteller uitkijken over het inundatieveld. Bij de Zeesluis staat een expert van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Hier kunnen kinderen Waterproefjes doen onder leiding van het waterschap. Bij de Keetpoortsluis vertelt een Expert van Waterschap Amstel Gooi en Vecht een verhaal.

Bezoek de website >>

Google Maps

  Reviews van We sluiten de Linies

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden