Van Gogh Huis

Veenoord

Verplaats je in de leefwereld van de schilder in het najaar van 1883. Beneden in de ontvangstruimte krijg je het persoonlijke verhaal over het leven van de schilder. Er wordt extra aandacht gegeven aan de periode dat Vincent in Drenthe verbleef.

Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis is het enige openbaar toegankelijk pand waar de beroemde schilder heeft gewoond en gewerkt. Het pand is in 1870 door de familie Gratema gebouwd. Het ligt precies op de grens van Veenoord en Nieuw-Amsterdam. Als enige in zuidoost Drenthe, had het huis twee verdiepingen en een balkon. In 1883 werkt en woont Vincent van Gogh enige maanden lang in het logement. Het is de uitvalsbasis voor zijn ontdekkingstochten door het veengebied.

De kamer

Je bezoekt de kamer waar Vincent van Gogh in 1883 logeerde. De planken onder je voeten zijn dezelfde planken waar de beroemde schilder op heeft gestaan en gelopen. Zijn bed staat nog op dezelfde plaats. Misschien maakt Van Gogh een lange wandeling door het veen, het lijkt alsof hij elk moment weer terug kan komen. Helaas is Vincent van Gogh er niet meer, maar wel zijn wereldberoemde schilderijen van het Drenthe van toen.

De film

Tijdens je bezoek aan het Van Gogh Huis zie je een film waarin Vincent van Gogh vertelt over zijn ervaringen in Drenthe. De film brengt je terug naar 1883. Je kijkt door de ogen van Vincent van Gogh naar het zuidoost Drenthe van toen. Beleef de rust en de ruimte van het mooie Drenthe, zoals de beroemde schilder het zo lyrisch omschreef in zijn brieven. Want ook met woorden weet Van Gogh prachtige beelden te schetsen! Met zijn de tekeningen, schilderijen en brieven heeft Van Gogh een stukje van de Drentse geschiedenis vastgelegd, jaren voordat de fotografie haar intrede deed in dit deel van Nederland.

Google Maps

Adres

Van Gogh Huis
Van Goghstraat 1
7844 NP Veenoord

Uitjes in de buurt

Reviews van Van Gogh Huis

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.