Spoorlijntrajecten

Simpelveld

Een rit met de stoomtrein of de dieseltrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is een ware belevenis. Niet alleen is de ligging van het traject midden in het Heuvelland heel bijzonder, maar ook de indrukwekkende stoomlocomotieven van bijna honderd jaar oud met de luxe eersteklas rijtuigen zijn zeer de moeite waard. En wat dacht je van de historische Duitse Schienenbus, waarin je nog naast de machinist kunt zitten! Zodra de trein zich in beweging zet, voel je je helemaal in een ander tijdperk.

Kinderen
Kijk eens achter de schermen van de ZLSM met een leuke speurtocht voor de kinderen die je over het emplacement, langs het klassieke beveiligingssysteem naar de locomotievenwerkplaats voert! Daar sta je oog in oog met de majestueuze stoomlocomotieven en kun je zien hoe deze machines door vrijwilligers worden onderhouden.

Stoomtrein
Reizen per stoomtrein was vroeger heel normaal! Wellicht hebben opa en oma zelf nog het tijdperk 'stoomtrein' meegemaakt en willen zij graag eens aan de kleinkinderen laten zien hoe mensen vroeger reisden. Kom nu samen met de kleinkinderen naar de ZLSM en maak een nostalgische stomende treinrit van Simpelveld naar Heerlen en terug. Breng een bezoek aan het emplacement van station Simpelveld met behulp van een bijzondere kinderplattegrond en geniet van een lekker kopje koffie of ijsje in de oude wachtruimte van het station.

Google Maps

Adres

Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Stationsstraat 20-22
6369 ZH Simpelveld

Uitjes in de buurt

Reviews van Spoorlijntrajecten

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.