Slapen in de luxe B&B

Nieuwendijk
Datum: 01-11-2022 t/m 31-12-2023

Overnachten op de plek waar vroeger explosieven werden opgeslagen, dat kan in het prachtig gerestaureerde Fort Bakkerskil in Nieuwendijk. Het militaire bouwwerk van weleer is omgetoverd tot een sfeervolle Bed & Breakfast waar gastvrouw en gastheer Marco van Beek en Hanny Breedveld je van harte welkom heten. Een smal dijkweggetje voert dwars door de weilanden naar Fort Bakkerskil. Vanuit de verte zie je het al liggen: een prachtig robuust gebouw met luiken, omgeven door een fortgracht en hoge bomen. Zodra je over de ophaalbrug loopt, daalt de aangename rust van deze historische plek over je neer. De met gras begroeide walstructuur van het fort is hersteld.

Ooit was deze nodig om het fort te camoufleren. Alle kamers zijn gevestigd in het gerestaureerde hoofdgebouw en komen uit op het grote terras, waar je heerlijk in één van de comfortabele schommel- of ligstoelen van de zon kunt genieten. Elke ochtend staat er in de ontbijtzaal een uitgebreid buffet klaar, bereid met verse ingrediënten. Luxe kamers. Er zijn 2 luxe vierpersoonskamers met een eigen badkamer. Deze twee oude remises A en B zijn omgebouwd tot ruime appartementen. Op de begane grond is een grote slaapkamer en op de verdieping erboven een eet- en woongedeelte met een fantastisch uitzicht over de weilanden. Hier kunnen tot wel zes mensen overnachten (met de slaapbank erbij): ideaal voor het hele gezin Daarnaast zijn er vier 2-persoonskamers met eigen badkamer: de Ziekenboeg, Oude Keuken, Officierskamer en Kruitkamer A.

Landelijke omgevingFort Bakkerskil vormt bovendien een perfecte uitvalsbasis om de landelijke omgeving te ontdekken. “Er zijn veel wandelpaden en wij verhuren fietsen, dus je kunt zo opstappen en een fietstocht maken”, vertelt Marco van Beek. “Er is veel moois te zien: van Nationaal Park de Biesbosch waar je met een fluisterboot bevers kunt spotten tot een bezoekje aan Slot Loevestein en de historische vestingsteden Woudrichem en Gorinchem.” Wie van rust, natuur en cultuur houdt, zal zeker de gemoedelijke sfeer van deze unieke B van Erfgoed Logies waarderen. Adres Fort Bakkerskil:. Kildijk 143, 4255 TH Nieuwendijk.

Adres

Waterlinie

Nieuwendijk

Uitjes in de buurt

Reviews van Slapen in de luxe B&B

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.