Museum op Fort 1881

Hoek van Holland
Waterlinie

Hoek van Holland

Bijzonder museum bij Rotterdam en Den Haag. Fort 1881 is het best bewaarde pantserfort van Nederland. Het fort kent bovendien een bijzondere historie. Er is nooit gevochten, maar het fort speelde een cruciale rol in de Tweede Wereldoorlog. De vergadering die de ministerraad hier hield, bepaalde het verloop van de oorlog voor Nederland. Ontdek zelf deze geschiedenis. Reis door het verledenNederland bouwde dit Fort aan het einde van de negentiende eeuw om de Nieuwe Waterweg te beschermen. Toen het Fort in 1881 gereed was, was het veruit het modernste Fort van Europa met zes kanonnen in drie geschutskoepels. Toch is er nooit met deze kanonnen geschoten. Waarom niet? Ontdek dat in ons interactieve museum.

Ons unieke fort ademt geschiedenis. Je kunt er ‘verdwalen’ door de stokoude gangenstelsels. Onderweg ervaar je de bijzondere verhalen van dit kustverdedingsfort. Waar sliepen de manschappen? Hoe konden de soldaten een beleg overleven? Wat deden de Duitsers in het fort?. Vier verhaallijnen. Wij nemen u aan de hand van vier verhaallijnen mee in de bijzondere historie. Vanuit het gezichtspunt van de direct betrokkenen ervaart u:. 1. de meidagen van 1940 en de laatste vergadering van het kabinet op Nederlandse bodem. 2. de periode tijdens de Duitse bezetting en Atlantikwall. 3. de bouw en bewapening van het fort. 4. Hoek van Holland, Rotterdam en de wereldhaven. Kinderspeurtocht. Ons museum is ook bijzonder geschikt voor kinderen.

De karakteristieke gebouwen en het mysterieuze gangenstelsel spreken ieder kind tot de verbeelding. Aan de hand van een speciale kinderspeurtocht ontdekt uw kind de geheimen van dit bijzondere verdedigingswerk. ToegangsprijzenToegangskaartjes kunt u krijgen bij de ingang van het museum of bestel uw kaartje voor het museum via info@fort1881.nl of telefonisch via 088-1881-500. Nu bij aankoop van een museumkaartje een gratis kopje thee of koffie in ons restaurant. Kinderen tot 4 jaar: gratis. Kinderen tot 12 jaar: 5,00. Volwassenen: 8,00. Het museum is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Bezoek de website >>

    Reviews van Museum op Fort 1881

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden