Loevestein

Poederoijen
Waterlinie

Poederoijen

Een kasteel in sfeervolle kerststemming. Dat is Loevestein deze kerstvakantie (10 dec 2022 – 8 jan 2023). Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en…. spannende kerstverhalen. In de geschiedenis van dit stoere kasteel zijn er genoeg echte verhalen te vinden. Dit jaar zijn er ook weer kaarsverlichte rondleidingen. Thema water. Slot Loevestein is 664 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein.

De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden. Deze kerstvakantie openen de professionele gidsen de verhalenkist en vertellen ze een mooi verhaal in de Zael van het kasteell. Natuurlijk kan een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling “Denkend aan water” (op de zolder van het kasteel) niet ontbreken deze dag. Kun je er geen genoeg van krijgen, en wil je echt alles weten wat er te weten valt?

Ga dan mee met een instaprondleing onder leiding van onze professionele gidsen. 1001 bommen en granaten. In de vakantie kun je ook de 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp.

Dit verhaal vertellen we met de presentatie 1001 bommen & granaten: Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven. Op Loevestein ga je zelf de vesting ontdekken met een persoonlijke sleutel. De sleutel bevat een chip waarmee spellen kunnen worden gespeeld en verhalen van vroegere bewoners kunnen worden gestart. Struintochten kerstvakantie. Ze zijn er weer deze vakantie: Struintochten voor kinderen in Munnikenland. Kom naar de Bommelerwaard en struin mee met de gids van Staatsbosbeheer. Samen ontdek je de wilde natuur rondom Loevestein. En: je hoeft hierbij niet op de paden te blijven. Je mag overal struinen en op zoek gaan naar mooie dingen zoals veren, stenen of schelpen.

Ook bekijk je kleine bloemetjes door een loepje, ga je in bomen klimmen en mag je lekker stampen door de modder. Misschien kom je wel oog in oog te staan met konikpaarden of rode geuzen. Spannend Ideaal om te combineren met een bezoek aan ons kasteel. Let op:  voor de struintochten dien je vooraf een reservering te maken op de site van Staatsbosbeheer. Data onder voorbehoud van corona-maatregelen.

Datum: maandag 26 december 2022 Van: 11:00 uur tot:13:00 uur.

Datum: woensdag, 28 december 2022 Van: 11:00 uur tot:13:00 uur.

Datum: woensdag, 4 januari 2022 Van: 11:00 uur tot:13:00 uur.

Datum: zondag 8 januari 2023 Van: 11:00 uur tot:13:00 uur.

Kosten: € 7.00 | Kind t/m 12 jaar: € 5.00. Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Bezoek de website >>

    Reviews van Loevestein

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden