Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

Valkenburg aan de Geul

Ridders en jonkvrouwen, belegeraars en veroveraars, geheime vluchtgangen naar het onderaards labyrinth van de fluweelgrot. Beleef de middeleeuwen op Nederlands enige hoogteburcht. Een uniek middeleeuwse attractie!

Kasteelruïne Valkenburg
Eeuwenlang heeft deze imposante burcht Valkenburg en omgeving gedomineerd. Vanaf de Kasteelruïne past de vrolijke stad in de palm van je hand. Dwaal door de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel. Laat je leiden door fantasie en strijk uiteindelijk neer op het rustige panoramaterras met schitterend uitzicht over het Heuvelland. Vergeet trouwens niet de kasteelmaquettes te bezichtigen!

Fluweelgrot
De Fluweelgrot is van oorsprong een prehistorische zeebodem. In deze omgeving hebben nijvere blokbrekers eeuwenlang mergel gewonnen voor de bouw van huizen, kerken en kastelen. Volg de lamp van de gids door het immense gangenstelsel van de grot en geniet van de legendes, anekdotes, de diepe duisternis en de serene stilte. Bewonder de schitterende wandschilderingen, vreemde sculpturen en geheime schuilplaatsen, waaronder een unieke 18e eeuwse kapel. Een verdwaalde vleermuis fladdert 's winters door de mysterieuze vluchtgangen en leid je vervolgens naar de Kasteelruïne van Nederlands enige hoogteburcht.

Nagenieten
Vanaf het Kasteelrestaurant en panoramaterras van de Haselderhof kun je onder het genot van een kopje koffie en een stukje Limburgse vlaai genieten van een schitterend uitzicht over het Geuldal.

Google Maps

Adres

Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg aan de Geul

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

8 October 2012

We zijn hier afgelopen zomer geweest en het was eigenlijk leuker dan ik had verwacht. Er hangt hier een hele gezellige sfeer. Had van een andere bezoeker begrepen dat we de jaarlijkse kerstmarkt ook zeker niet mogen missen. Daar ga ik dit jaar zeker heen. Een aanrader dus...

Anoniem

8 October 2016

Een aantal weken terug een erg leuke rondleiding gehad van een enthousiaste jonge gids. Erg mooi om te zien. Ook de ruïne is, mede door het prachtige uitzicht, zeker de moeite waard.

Joyce

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.