Kasteel en Park Rosendael

Rozendaal

Vermaard tot over de grenzen is dit kasteel ook om zijn park. Al in de 17de eeuw was Rosendael voorbeeld van verfijnde tuinaanleg: hagen, kabinetjes, beeldhouwwerk, tuinvazen, vijvers, watervalletjes en fonteinen. Een groen hemeltjen op aerd, aldus dichter en staatsman Constantijn Huygens. Dat bleef zo. De huidige tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, bedriegertjes en theekoepel zijn van de hand van de 18de eeuwse tuinarchitect Daniel Marot.

Rondleiding Park en Kasteel
Het kasteel is te bezichtigen onder leiding van een gids. Het park is zowel met gids als op eigen gelegenheid te bezichtigen. Een rondleiding door het kasteel duurt circa 60 minuten en een rondleiding door het park ca. 45 minuten.

Oranjerie van landgoed Rosendael
Voor een kopje koffie of thee met lekkernijen, lunch van de kaart en/of borrel kun je terecht in de Oranjerie van landgoed Rosendael, geopend van medio mei tot medio oktober, dinsdags t/m zondags van 11.00 tot 17.00 uur. Je wordt aanbevolen van tevoren te informeren of de Oranjerie geopend is op een bepaalde dag, het kan zijn dat deze gereserveerd is voor een besloten ontvangst. Mocht de Oranjerie gereserveerd zijn dan serveren wij een kopje koffie of thee in onze theeschenkerij van het kasteel.

Groepsontvangsten
Groepen dienen vooraf te reserveren voor een rondleiding. Wij reserveren een eigen gids voor je vanaf 20 betalende personen. Tevens bieden wij speciale groepsarrangementen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Winkel en informatiecentrum
Voor nadere informatie over het landgoed en de regio kun je terecht in ons informatiecentrum, gevestigd in het koetshuis van het kasteel. Hier is tevens onze receptie en winkel gevestigd voor het maken van reserveringen en/of het kopen van een mooi souvenir.

Google Maps

Adres

Kasteel en Park Rosendael
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteel en Park Rosendael

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.