Kasteel Duivenvoorde

Voorschoten
Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

Bij een ingrijpende verbouwing in opdracht van Johan van Wassenaer in 1631 kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk en grondplan. Duivenvoorde werd van een robuuste verdedigingstoren voorgoed een behaaglijk landhuis. Duivenvoorde is nooit verkocht maar altijd door vererving van eigenaar gewisseld. En dat is uniek. Pas in 1960 is het erfgoed in een stichting ondergebracht door Jonkvrouwe Ludolphine Henriette barones Schimmelpenninck van der Oije. Na grondige restauratie werd het kasteel opengesteld voor het publiek.

Op Duivenvoorde bevindt zich onder meer een unieke collectie familieportretten, zilver, een verzameling zeldzame boeken, Delfts aardewerk en een collectie Chinees, Japans en Europees porselein waaronder twee Loosdrechtse eetserviezen.

Een rondleiding voert u langs topstukken uit de collectie, waaronder de bibliotheek in Empire stijl, een kabinet met goudleerbehang, de "Turkse Kamer", met sitsen wandbespanning, een compleet ingerichte mangelkamer en eindigt in de schitterende en imposante Marotzaal.

Bezoek de website >>

Kasteel Duivenvoorde
Uitzicht op het kasteel tijdens rondleiding
Prachtige details kasteel

    Reviews van Kasteel Duivenvoorde

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden