Kasteel Duivenvoorde

Voorschoten

Bij een ingrijpende verbouwing in opdracht van Johan van Wassenaer in 1631 kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk en grondplan. Duivenvoorde werd van een robuuste verdedigingstoren voorgoed een behaaglijk landhuis. Duivenvoorde is nooit verkocht maar altijd door vererving van eigenaar gewisseld. En dat is uniek. Pas in 1960 is het erfgoed in een stichting ondergebracht door Jonkvrouwe Ludolphine Henriette barones Schimmelpenninck van der Oije. Na grondige restauratie werd het kasteel opengesteld voor het publiek.

Op Duivenvoorde bevindt zich onder meer een unieke collectie familieportretten, zilver, een verzameling zeldzame boeken, Delfts aardewerk en een collectie Chinees, Japans en Europees porselein waaronder twee Loosdrechtse eetserviezen.

Een rondleiding voert u langs topstukken uit de collectie, waaronder de bibliotheek in Empire stijl, een kabinet met goudleerbehang, de "Turkse Kamer", met sitsen wandbespanning, een compleet ingerichte mangelkamer en eindigt in de schitterende en imposante Marotzaal.

Google Maps

Adres

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteel Duivenvoorde

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.