Kasteel Doorwerth

Doorwerth

Voor kinderen is het kasteel aantrekkelijk met veel kijk- en doe dingen. Zowel de geschiedenis van de jacht als die van de bosbouw in Nederland is te zien. Daarnaast kan men ook Museum Veluwezoom bezoeken.

Bezichtiging kasteel en omgeving
Bezichtiging van het kasteel Doorwerth is mogelijk op eigen gelegenheid of aan de hand van een speurtocht. Ook kan men het kasteel onder leiding van een gids of een historisch figuur bezoeken, daarvoor moet wel gereserveerd worden. In de maanden april t/m september worden ook rondleidingen naar de bijenstal georganiseerd. Daarnaast worden er veel activiteiten en evenementen georganiseerd. De prachtige ligging in de uiterwaarden en tegen de stuwwal aan nodigt uit tot het maken van al dan niet uitgezette wandel- en fietstochten of een bezichtiging van de moestuin.

Horeca
Voor een kopje koffie of thee met lekkernijen, lunch van de kaart en/of borrel kunt u terecht in Kasteelcafé de Zalmen.

Kasteelwinkel en informatiecentrum
Voor nadere informatie over Doorwerth en de omgeving kunt u terecht in ons informatiecentrum, gevestigd in het kasteel. Ook is in het kasteel onze kasteelwinkel met heerlijke streekproducten en mooie souvenirs.

Tips
Op sommige dagen lijkt het alsof de vroegere bewoners van kasteel Doorwerth weer tot leven zijn gekomen. U kunt er toevallige ontmoetingen hebben. Met Charlotte Sophie Bentinck bijvoorbeeld, of een van haar kamermeisjes, die over haar vertellen. De keukenmeiden, uit de tijd van baron van Brakel vertellen over hun werk en hun werkgevers, of u komt de baron zelf tegen. Maar veel verder terug in de tijd, loopt ook de eerste bewoner, Berend van Dorenweerd, wel eens door het kasteel. Spannend is ook het verhaal van Schellart van Obbendorf in de ridderzaal. En die meneer die buiten aan het schilderen is, is dat Theophile de Bock! Beleef deze toevallige ontmoetingen mee! Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Google Maps

Adres

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2-B
6865 ND Doorwerth

Uitjes in de buurt

Reviews van Kasteel Doorwerth

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.