Historische Rondleiding

Amsterdam
Datum: 05-03-2023

Forteiland IJmuiden is onderdeel van De Stelling van Amsterdam. De stelling is rond 1885 aangelegd om Amsterdam te verdedigen. Het fort op het Forteiland is de grootste van de hele Stelling. Reusachtig bijna. Compleet met koepelzaal, muurschilderingen, labyrint en bunkers, is het een locatie om je ogen bij uit te kijken. Ook om het eiland heen is genoeg te zien. Schepen van over de hele wereld varen af en aan en ook staal gigant Tatasteel is indrukwekkend om te zien.

Overtocht.

Een bezoekje aan Forteiland begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen. Historie. Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Het Forteiland is eind 19e eeuw gebouwd in opdracht van koning Willem III, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het in de 2e wereldoorlog gebruikt als onderdeel van de Atlantik wall. Herinneringen aan deze beide periodes zijn nog duidelijk zichtbaar op het eiland. Zo is er een ziekenboeg, zijn er ingerichte bunkers en geven de muurschilderingen een goed beeld van de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Prijzen. Volwassenen: 14,50 euro. Kinderen vanaf 4 jaar: 14,50 euro. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis welkom. Inclusief. De overtocht van en naar het eilandRondleiding door ervaren gidsen. Tickets zijn alleen online verkrijgbaar. De vaartijden op zondag zijn: Heenvaart: 10:45 / 12:45 / 15:10 Retourvaart: 13:00 / 15:15 / 17:15. De boot, de Koningin Emma, vertrekt in IJmuiden vanaf de Kop van de Haven, Sluisplein 80.

Adres

Waterlinie

Amsterdam

Uitjes in de buurt

Reviews van Historische Rondleiding

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.