Fortenfestival

Nederland
Waterlinie

Nederland
Datum: Van 03-09-2022 t/m 11-09-2022

Het Fortenfestival komt er weer aan Van zaterdag 3 t/m zondag 11 september. Een week lang kun je genieten van de prachtige forten, kastelen en landschappen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij ons kun je deze week op pad met je eigen sleutel. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot?.

Thema water.

Slot Loevestein is 664 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In 2022 draait alles om ‘water’ bij Slot Loevestein. De ligging tussen Maas en Waal, de dubbele slotgracht, de hollandse waterlinies, Hugo’s ontsnapping via het water… de geschiedenis van Loevestein is verweven met water. Soms als vijand, bij hoogwater, en soms als vriend, om de vijand juist buiten te houden.

Deze week openen de professionele gidsen de verhalenkist en vertellen ze over Loevestein verdedigd door water. Hierin staat de Hollandse Waterlinie centraal. Wist je dat deze is opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst, en dat Loevestein daar onderdeel van is? Natuurlijk kan een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling “Denkend aan water” (op de zolder van het kasteel) niet ontbreken deze dag.

1001 bommen en granaten.

Deze week kun je ook de vaste 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Als sluitstuk van de Hollandse Waterline speelde de vesting eeuwenlang een belangrijke rol in deze verdedigingslinies. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen en het straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende eeuws soldatendorp. Dit verhaal vertellen we met de presentatie 1001 bommen & granaten: Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven. Op Loevestein ga je zelf de vesting ontdekken met een persoonlijke sleutel. De sleutel bevat een chip waarmee spellen kunnen worden gespeeld en verhalen van vroegere bewoners kunnen worden gestart.

Bezoek de website >>

    Reviews van Fortenfestival

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.