Fort bij Abcoude

Nederland
Datum: 11-09-2022

Open MonumentendagTijdens Open Monumentendag krijg je de kans om gratis rond te kijken in de kazerne van Fort bij Abcoude. Ronddwalen over het forteilandVerscholen achter een groene wal ligt de 'bomvrije' kazerne van Fort bij Abcoude. Dit bakstenen fort bleek al tijdens de bouw achterhaald en ouderwets. Door de komst van de zwaardere brisantgranaat was de kazerne allesbehalve 'bomvrij'.

Ronddwalend over het forteiland kun je je voorstellen hoe hier tijdens een mobilisatie honderden soldaten woonden. Geschiedenis komt tot leven onder leiding van een ervaren fortengids komt het verhaal van Fort bij Abcoude tot leven. Je bezoekt het kruitmagazijn, ervaart de dikke muren van wel 1,8 meter en loopt door de slaapvertrekken van de soldaten. Je bekijkt een remise en vanaf het uitkijkpunt op het oostelijke 'Oreillon' zie je in de verte Fort bij Nigtevecht liggen.

UNESCO WerelderfgoedFort bij Abcoude maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Samen met de Nieuwe Hollandse Waterlinie vormt de Stelling van Amsterdam het UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies.

Adres

Waterlinie

Nederland

Uitjes in de buurt

Reviews van Fort bij Abcoude

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.