Bunkerdag Museum Bunker

Alkmaar
Bunker Alkmaar
Harddraverspad 0
1815 JA Alkmaar
Datum: 03-06-2023

Bunker R616 is nu het thuishonk van de Stichting Alkmaar ’40-’45. Hier wordt de geschiedenis van Alkmaar tijdens de Tweede Wereldoorlog verteld. In deze voormalige Duitse communicatiebunker vinden wisselende exposities plaats.

Het museum in de bunker is van mei tot en met oktober elke 1e en 3e zondag van de maand open van 11:00 – 17:00.

Thema's van de exposities in 2023 zijn: De luchtoorlog boven Alkmaar en het verhaal over Truus Wijsmuller-Meijer, de vrouw die 10.000 joodse kinderen redde. Daarnaast kun je meer te weten komen over de student Frits Freese die in de oorlog te werk werd gesteld bij Siemens in Berlijn.

Zaterdag 3 juni. Nationale Bunkerdag, ook in bunker R616 met speciale activiteiten: Rond de bunker zullen een 6-tal geallieerde voertuigen worden geëxposeerd van de Collection '39 -'45. De vrijwilligers -aanwezig in originele uniformen- kunnen alles over de voertuigen vertellen.

Re-enactment van een BS'erPromotie van het boek 'Post uit Berlijn': brieven van een in Duitsland tewerkgestelde Amsterdamse student 1943-1945" door de schrijfster Ellen Woudenberg. Het boek beschrijft het dagelijks leven van de student Frits Freese die te werk werd gesteld bij Siemens in Berlijn. 

Bezoek de website >>

    Reviews van Bunkerdag Museum Bunker

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.