Avontuurlijk Forteiland

IJmuiden
Datum: 10-04-2023

Beleef een historische dag op het Forteiland IJmuiden. Stap aan boord Het Avontuur kan beginnen. Vaar mee met de boot en maak de oversteek naar een onbekend stukje Nederland: het Forteiland in IJmuiden. Lekker uitwaaien in de wind, zout water in je gezicht. Als je van avontuur houdt, zit je nu goed. Ontdek de ondergrondse gangen en bunkers met een speurtocht en beleef de rijke historie. Het Forteiland is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op ieder stukje van dit imposante verdedigingswerk trilt de spanning van vroegere gebeurtenissen nog na. Avontuurlijk Forteiland kost €18,50 p.p. incl. bootovertocht. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis als verstekeling mee.

Avontuurlijk Forteiland inclusief. Bootovertocht naar het ForteilandEntree Forteiland Landkaart voor het Avontuurlijk Forteiland. Stoere activiteiten zoals; boogschieten, vrije val & de evenwichtsbalk. Speurtocht langs de historische plekken. Historische rondleiding met een gids of zelf lekker dwalen over het eiland.

Gratis parkeren. Een onvergetelijke ervaring. Forteiland IJmuiden. Schepen van over de hele wereld varen voorbij, de haven van IJmuiden draait op volle toeren en de Noordpier van Wijk aan Zee blinkt in de zon. Dat is het verbluffende uitzicht vanaf het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal, op minder dan een half uurtje rijden van Amsterdam. Het Forteiland is een van de onderdelen de Stelling van Amsterdam en werd rond 1885 aangelegd om de hoofdstad te kunnen verdedigen tegen buitenlandse indringers.

De grote bunkers, het mysterieuze labyrint van ondergrondse gangen en de koepelzaal met muurschilderingen zijn authentiek gerestaureerd. De ideale omgeving voor een avontuurlijke dag voor het hele gezin of avontuurlijk kinderfeest. Ontdek het Forteiland, leer de geschiedenis en daag elkaar uit. Op het Forteiland valt genoeg te ontdekken. Met de kaart in de hand kan je alle uithoeken van het vier hectare grote eiland onderzoeken. Volbreng de speurtocht of laat je behendigheid zien op de evenwichtsbalk. Durf je een vrije val aan, ga dan naar de Power fan. Bij het boogschieten kan je zelf ervaren hoe de soldaten het eiland vroeger verdedigden. Kortom een geweldige dag voor het hele gezin voor maar €18,50 p.p., kinderen tot 4 jaar gratis.

Heenvaart: 10:00 | 11:00| 12:00 uur. Retour vaart: 12:45 | 13:30 | 15:30 uur. De boot, de Koningin Emma, vertrekt in IJmuiden vanaf de Kop van de Haven, Sluisplein 80.

Adres

Waterlinie
Sluisplein 80
IJmuiden

Uitjes in de buurt

Reviews van Avontuurlijk Forteiland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.