Autopuzzeltocht

Gorinchem en Vianen
Waterlinie

Gorinchem en Vianen
Datum: Van 29-05-2020 t/m 31-01-2023

Rijd langs de stoere forten met de Nieuwe Hollandse Waterlinie autopuzzeltocht

Een route boordevol historie, maar ook prachtige natuur en kleine verstopte weggetjes. De Nieuwe Hollandse Waterlinie route gaat slechts langs een deel van dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed. Op je route passeer je een kleine 10 forten over zo'n 50 kilometer, terwijl de waterlinie zelf zo'n 85 kilometer volgt. Maar met deze autospeurtocht krijg je absoluut een goede indruk van dit geniale idee om Nederland te beschermen tegen de vijand. Let wel, de vragen in deze autopuzzeltocht gaan voornamelijk over de forten en niet specifiek wat je onderweg tegenkomt. Het zijn meer kennis vragen. Uiteraard moet je onderweg wel opletten voor de bingo. Wij zijn zelf enorme "forten-nerds". Zo hebben wij allemaal op forten gewerkt en vele evenementen georganiseerd op deze geweldige locaties. Toen wij met Puzzeluitje begonnen, was dit dan ook één van onze eerste routes. We kennen de vele bijzondere plekjes hier en vinden het super leuk dat we dit met jullie kunnen delen. Verdiep je met deze route in de fascinerende geschiedenis van de waterlinie, maar geniet vooral van een werkelijk prachtige route door vestingsteden, langs stoere forten en door prachtige natuur.

Een aantal tips voor onderweg:

Natuurlijk maak je een foto bij de doorgezaagde bunker op de Dievendijk. Heel gaaf om te zien hoe zo'n bunker er van binnen uit ziet. Stop bij Fort Everdingen en probeer één van hun prijswinnende biertjes die op het fort worden gebrouwen. Bezoek Fort Lunet aan de Snel, het waterfort met allerlei activiteiten rondom water.Ietsje van de route vind je Werk aan de Groeneweg met historische loopgraven. Heel bijzonder om hier doorheen te lopen.

Start plaats: Gorinchem. Finish plaats: Tull en 't Waal.

Tijdsduur: 2,5 - 3 uur.

Hoe het werkt: De autopuzzeltocht wordt genavigeerd met het bolletje pijltje systeem. Verder vind je in het zogeheten roadbook vragen over de route, diverse puzzels en raadsels en natuurlijk een auto bingo van dingen die je onderweg tegenkomt. Je ziet hier twee filmpjes, een algemeen filmpje over de autopuzzeltocht en een filmpje waarin het bolletje pijltje systeem uitgebreid wordt uitgelegd. Wist je dat dit navigatiesysteem ook wordt gebruikt voor "echte" autorally's?.

Bezoek de website >>

  Reviews van Autopuzzeltocht

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden