Rondvaart Middelburg

Middelburg

Je vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden.
Via deskundig uitleg tijdens deze gezellige tocht maak je kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg..

Onder soms zeer lage bruggen en door de in 1994 gerestaureerde sluis. Door deskundig uitleg tijdens deze gezellige tocht maak je kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief.

VOC
Middelburg is een stad van meer de 1000 jaren oud met een rijke geschiedenis en 1100 monumenten. Middelburg is de 5e monumentenstad van Nederland en dat zal je niet verbazen als je een dagje Middelburg gaat verkennen. Prachtige oude straatjes, steegjes en poortjes met verrassende doorkijkjes, oude statige heren- en pakhuizen die stammen uit de rijke VOC tijd.

Handelsstad
Middelbug was immers in de 17e eeuw de 2e handelsstad van Nederland. Bekend is het 15e eeuws stadhuis van Middelburg: Misschien wel het mooiste van Nederland! Bezoek ook de Abdij reeds gesticht in 1150. De Oostkerk, de Kloveniersdoelen, de Kuiperspoort, kortom te veel moois om op te noemen; Kom maar eens kijken!

Mosselen
In Middelburg kun je ook genieten van een drankje op de vele terrassen aan de markt of iets eten in de restaurants; mosselen wellicht?

Google Maps

Adres

Rondvaart Middelburg
Achter de Houttuinen 39
4331 NJ Middelburg

Uitjes in de buurt

Reviews van Rondvaart Middelburg

9 October 2010

Genoten van de rondvaart en de goede uitleg over allerlei monumenten op 7 augustus j.l.

T. Van der Lee

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.