Zwillbrocker Venn

Eibergen
Route.nl

Eibergen

Een heerlijk veelzijdige fietsroute langs een oud dorpje, een molen, een mooi beekdal en een ruig natuurgebied. Je slingert even Duitsland in voor dat echte buitenlandgevoel. Een hele vakantie in één dag!

Dorpje Rekken
Het buitengebied van Eibergen lijkt wel gemaakt voor fietsers. Er valt hier zoveel te ontdekken! Wat dacht je van het schattige dorpje Rekken, met zijn monumentale negentiende-eeuwse boerderijen? Het dorpje ligt ook heel mooi, aan het riviertje de Berkel. Vlak bij Rekken kom je langs de Piepermolen, een achttiende-eeuwse korenmolen, vernoemd naar de familie die hem tussen 1907 en 1965 in eigendom had. Dit rijksmonument is echt een plaatje.

Zwillbrocker Venn
Je volgt de mooie meanderende Berkel naar de Duitse grens en buigt dan af naar het Zwillbrocker Venn. Hier fiets je door een ruig landschap: een van de oudste natuurgebieden van Duitsland, een restant van een groot hoogveengebied dat zich ooit tot ver in de Achterhoek uitstrekte. Even later dient het coulisselandschap zich weer aan en vind je je weg terug naar Herberg Achterhoek Bed & Breakfast. Blijf je gezellig een nachtje slapen?

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Zwillbrocker Venn

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt