Zweeloo

Tiendeveen
Route.nl

Tiendeveen

Het landschap in Drenthe is ontzettend gevarieerd. Van groene beekdalen tot ruige vlaktes, dichte bossen en heidevelden, je vindt het er allemaal. Middenin die natuurgebieden liggen oude brinkdorpjes en historische Saksische boerderijen die doen terugdenken aan lang vervlogen tijden.


Folklore in Orvelte
Deze route neemt je mee door bossen en heidevelden, maar ook langs verschillende plaatsjes. Orvelte is het eerste dorpje dat je tegenkomt tijdens je fietstocht. Houd hier even een pauze en bewonder de oude boerderijen en andere historische boerderijen in dit zogenaamde museumdorpje. In Orvelte worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals folkloristische marken. Verder kun je bij sommige boerderijen binnen kijken om kennis te maken met oude ambachten zoals hout zagen en klompen maken. Even verderop fiets je door Zweeloo en Aalden. Net buiten Aalden ligt de Jantina Hellingmolen uit 1891.


Minicamping De Bulte
Het start- en eindpunt van deze route ligt bij Minicamping De Bulte. Zet hier je camper of caravan neer voordat je aan de fietstocht begint, zodat je na afloop van je tocht lekker neer kunt ploffen op een stoel. Even met de benen hoog om bij te komen van je actieve dag. Ben je meer in de stemming voor nog meer activiteit? Probeer dan eens fietsroute 386062 die ook vanuit De Bulte start.


De Jantina Hellingmolen
De Jantina Hellingmolen in Aalden is een korenmolen uit de 19e eeuw. De molen werd in 1891 gebouwd als vervanger voor een oude molen die er al stond sinds 1835. Sinds 1652 hebben er verschillende molens op deze plek gestaan. De molen is genoemd naar de vrouw die lange tijd eigenaresse was van de molen. Door de jaren heen is de molen verschillende keren gerestaureerd. Tegenwoordig wordt de molen op vrijwillige basis in bedrijf gehouden.

Bezoek de website >>

Route in Drenthe

  Reviews van Zweeloo

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden