Zutphen

Lochem
Route.nl

Lochem

Verken op de fiets het groene landschap ten oosten van de rivier de IJssel tussen Deventer en Zutphen. Deze route neemt je mee over de uiterwaarden van de IJssel, door buitengebieden vol groene weilanden en landbouwvelden en door de steden Zutphen en Deventer.


Door buitengebieden naar Zutphen en Deventer
Het start- en eindpunt van deze route ligt een eindje buiten Deventer op een parkeerplaats. Vanuit hier fiets je naar Laren. Aan de rand van Laren kun je een bezoekje brengen aan wijngaard De Braoke. Laat je rondleiden over deze 1 hectare grote wijngaard of sla een paar lekkere flessen wijn in. Daarna neemt de route je kilometers lang mee langs weilanden in de richting van Zutphen. Onderweg kom je langs de Warkense Molen uit 1878. Je fiets door het gezellige centrum van Zutphen waar je de historische gebouwen kunt bewonderen en vervolgens fiets je via Gorssel naar Deventer.


Museum MORE
Heb je zin om even je benen te strekken? Maak dan een culture tussenstop bij Museum MORE in Gorssel. Hier kun je een collectie kunstwerken bekijken en een kopje koffie drinken of lunchen. Dan kun je daarna weer vol frisse moed op je fiets stappen. Wil je na deze fietstocht nog veel vaker fietsen in deze omgeving? Probeer dan eens fietsroute 350629.


Deventer
De laatste stad waar je doorheen fietst op deze route is de oude Hanzestad Deventer. Deze stad ligt als een mooie parel aan de rand van de IJssel. De rijke geschiedenis van het Middeleeuwse Hanzeverbond zie je nog goed terug in deze stad door de monumentale panden die je er kunt vinden. Verder barst het in Deventer van de gezellige terrasjes om eventjes neer te strijken om bij te komen van al het fietsen.

"

Bezoek de website >>

Route in Gelderland

  Reviews van Zutphen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden