Zurich

Harlingen

Nee, dit is geen langeafstandsroute naar Zürich: het plaatsje Zurich ligt nog binnen onze eigen landsgrenzen. Ontdek onderweg Harlingen, Bolsward, de Waddenzee en een paar mooie oude molens – een rondje Friesland waar de Friezen fier op kunnen zijn.

Bruisend Harlingen
Na een kopje koffie op het gezellige terras van De Lachende Koe ga je op pad. Dit terras hoort bij Hotel Harlingen, waar je ook een nachtje kunt slapen na terugkomst. Elfstedenstad Harlingen is de moeite waard om nog even te blijven hangen. Zee, zeilsport, cultureel erfgoed, maar ook leuke winkels en restaurants: Harlingen is een bruisende stad. Allereerst rijd je helemaal langs de Waddenzee naar het zuiden, een prachtige start van de dag.

Kraamkamer Waddenzee
De Waddenzee is een ondiepe zee waar bij laagwater slikken en zandbanken droogvallen. Het gebied is van internationaal belang. Tal van vogels broeden hier en ook veel zeehonden worden hier geboren. Voor je Bolsward binnenrijdt, kom je langs molen Lonjé, een achtkante bovenkruier. Tussen Burgwerd en Wommels ontdek je pal langs het fietspad nog een molen: de Aylvapolder, een van de grootste molens van Friesland.

Adres

Route.nl

Harlingen

Uitjes in de buurt

Reviews van Zurich

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.