Zuid-Beveland

Goes

Vanuit het eeuwenoude Goes verken je de Zak van Zuid-Beveland, bekend van de mooie bloemdijken. Via de Westerschelde fiets je naar de Oosterschelde en het leuke Yerseke. Ook al zo’n leuk plaatsje!

Vestingstad Goes
Je gaat van start net boven Goes en fietst allereerst dwars door dit leuke stadje. Je vindt hier tal van leuke cafeetjes en terrassen om een kopje koffie te pakken. Goes is in de tiende eeuw ontstaan aan de rand van een kreek. Vooral de eerste eeuwen groeide het stadje uit tot belangrijk handelscentrum. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd er een vesting langs de stad aangelegd die nog steeds deels zichtbaar is.

Yerseke
Net buiten ’s-Gravenpolder kom je langs de Korenhalm, een korenmolen uit 1876. Daarna volg je een stukje De Weel, een voormalige getijdengeul die in 1649 binnen de dijken kwam te liggen. Langs de Westerschelde fiets je naar Hansweert, waar je doorsteekt naar het prachtige Yerseke. Hier rij je langs de haven, met uitzicht op de Oosterschelde. Stap even af bij Zee-eeterij De Viskêête, pal aan de jachthaven. Zo vers heb je je visje nog nooit gegeten.

Adres

Route.nl

Goes

Uitjes in de buurt

Reviews van Zuid-Beveland

Schrijf een review!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.