Zierikzee

Westenschouwen
Route.nl

Westenschouwen

Deze route neemt je ook mee door enkele natuurgebiedjes, authentieke dorpjes en de prachtige voormalige vestingstad Zierikzee.

Plompetoren
Je startpunt, Paviljoen Duinzigt, ligt mooi in de duinen van het dorpje Westenschouwen. Op zonnige dagen heb je hier van ‘s morgens vroeg tot laat in de avond overal zon op het heerlijke, beschutte terras. Als je op pad gaat passeer je aan de dijk langs de Oosterschelde de Plompetoren, een oude kerktoren uit 1468. Vanaf de top heb je een prachtig panorama over de omgeving. Verderop rij je langs natuurgebied de Schelphoek en de Prunjepolder.

Zierikzee
Even verderop verschijnt Zierikzee aan de horizon: een gezellige stadje waar maar liefst 568 monumenten staan. Niet voor niets heeft het historische Zierikzee een beschermd stadsgezicht. Neem even de tijd om van de cultuurhistorie te genieten, bijvoorbeeld in het Stadhuismuseum. Vervolgens rijd je naar het pittoreske Schuddebeurs: een in het groen verscholen dorpje. Via Kerkweve en Serooskerke fiets je terug naar de duinen, om de dag af te sluiten met je voeten in de zee.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Zierikzee

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden