Zeldzame vogels

Zeewolde
Route.nl

Zeewolde

Met 4200 hectare is het Horsterwold niet alleen het meest uitgestrekte bos van Flevoland, maar ook het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa. Op de fiets pik je gemakkelijk de Vogelakker mee, waar zeldzame vogels te spotten zijn.

Groene muur
Vandaag ga je op ontdekking in en rond het meest bijzondere bos van Flevoland: het Horsterwold, net buiten Zeewolde. Dankzij de vruchtbare zeebodem waarop de polder werd aangelegd, zijn veel bomen al zo hoog dat ze eeuwenoud lijken. Toch staan ze er nog geen vijftig jaar. Met zijn hoge populieren ziet het Horsterwold er van een afstandje uit als een groene muur, maar binnenin tref je bosweiden waar reeën grazen. Behalve populieren zie je hier kastanjebomen, eiken en kersenbomen.

Steppenkiekendief
Je komt ook langs het Nuldernauw en door Zeewolde. Daarna fiets je langs de Vogelakker, nog maar net aangelegd als vogelrustplaats. Nu al is de met uitsterven bedreigde grauwe kiekendief er gespot en de zeldzame steppenkiekendief. Het gebied doet zijn naam eer aan! Via verschillende plassen fiets je al gauw weer naar Boerderijwinkel Potato Henk, je startpunt van vandaag. Neem hier nog even iets lekkers mee voor thuis, de groenten zijn vers en duurzaam geteeld!

Bezoek de website >>

Vogels spotten

    Reviews van Zeldzame vogels

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden