Zeeuws-Vlaanderen

Terneuzen
Route.nl

Terneuzen

Tegen de Belgische grens aan vind je Zeeuws-Vlaanderen met mooie natuurgebieden vol slikken, schorren, duinen en oude polders. Vogels laten zich graag zien in dit gebied. Als vogelspotter moet je hier dus echt eens naartoe, maar ook als je gewoon van fietsen door mooie landschappen houdt dan is deze route echt iets voor jou.


De Groese Polders

Je fietst eerst een stukje over de Groese Polders met kreekjes en vervolgens zet je koers naar Nieuwvliet en Biervliet. Uiteindelijk kom je weer uit op het startpunt van de route. In Nieuwvliet kun je de molen Luteyn bewonderen. Deze molen werd gebouwd in 1859, maar tegenwoordig is alleen nog de ramp van de molen te zien.


Molen De Hoop
In Hoofdplaat werd in 1780 een molen neergezet. In 1943 brak een van de wieken van de molen af. In de oorlogstijd waren er geen materialen beschikbaar om de molen te repareren en daarom werden alle wieken en andere bruikbare onderdelen van de molen afgehaald. De romp bleef wel staan, maar deze werd in 1944 verwoest tijdens bombardementen. De molen is daarna volledig gesloopt voor de veiligheid.

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Zeeuws-Vlaanderen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden