Zeeuws-Vlaanderen

Hulst
Route.nl

Hulst

In de dunbevolkte Zeeuws-Vlaamse polder is het heerlijk rustig fietsen. Je hebt hier weidse vergezichten, van veraf zie je de kerktorens van een dorpje al aan de horizon verschijnen. Hop van Hulst de grens over!

Sint-Willibrordusbasiliek
Net buiten Hulst, bij Boerderijwinkel Schout, ga je van start. Al snel bevind je je binnen de oude vestingmuren van Hulst. In dit prachtige oude stadje valt veel te zien, zoals de vijftiende-eeuwse Sint-Willibrordusbasiliek – een van de mooiste kerken van Nederland. Aan de Grote Markt zie je enkele eeuwenoude panden, zoals het prachtige gotische stadhuis uit 1534. Ook kom je langs de Stadsmolen, een korenmolen uit 1792.

Graauwse Kreek
Ook in Graauw staat een bijzondere kerk, hoewel het vooral de klok is die ‘m zo speciaal maakt. In de toren hangt namelijk de klok van de kerk van het verdronken dorp Namen. Deze werd in Amsterdam gemaakt in 1664 door gebroeders François en Pierre Hémony – de beroemdste klokkenbouwers uit de Gouden Eeuw. Verderop rij je nog een stukje langs de Graauwse Kreek, een vogelrijk natuurgebied. Wat is het hier lekker stil!

Bezoek de website >>

Route in Zeeland

  Reviews van Zeeuws-Vlaanderen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden